התנאים לחיוב באגרת חיבור מים בפ"ת

פסקי דין
 

התנאים לחיוב באגרת חיבור מים בפ"ת

התובעת חתמה עם מנהל מקרקעי ישראל על חוזה פיתוח ביחס למגרשים המצויים בתחומה של עיריית פתח תקווה. כתנאי למתן היתר הבניה נדרשה התובעת לשלם לעירייה אגרות, ביניהן אגרת חיבור למפעל המים. לטענת התובעת, הואיל ובוצע חיבור של צינור שקוטרו מעל 2" הרי שהנתבעת יכולה להשית עליה אך ורק את ההוצאות שהוציאה בפועל לצורך חיבור המגרש ו/או הבניין החדש למפעל המים, ללא אגרה נוספת, בהתאם לסעיף 1.4 לתוספת לחוק העזר מים (אגרה בגין החיבור עד 2").
בית המשפט דחה את התביעה וקבע כי החיוב הנקוב בסעיף 1 לתוספת לחוק העזר מים היינו חיוב מצטבר ולפיו יש לחייב בתחילה באגרת חיוב למפעל מים כל יחידה בהתאם לשטח וסיווגה, כאשר לכל סיווג נקבע תעריף אחר, ובנוסף לכך יש לחייב את החיבור הספציפי לבניין כאשר מדובר על חיבור בקוטר של למעלה מ-2", בהתאם לחשבון המנהל. דהינו, לפי קביעת בית המשפט, שני סוגי החיובים, עד 2" ומעל 2", הם חיובים מצטברים ולא  חלופיים. טעם נוסף לדחיית התביעה הייתה השתהותה של התובעת, אשר הגישה את תביעתה כ- 6 וחצי שנים לאחר ששילמה את החיוב.

עת"מ ת"א 1079-08 תנובה מרכז שיתופי לשיווק תוצרת חקלאית נ' עיריית פ"ת ואח', ניתן ביום 8.11.10; לקריאת ההחלטה במלואה – ראה מאגר "נבו".